eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Pstrąg łososiowy Eli z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Upiekłam na rozgrzanym grillu świeżego zamarynowanego w marynacie z miodem i cytryną pstrąga łososiowego.

Pstrąg łososiowy Eli z grilla

Składniki:

Pstrąg łososiowy Eli z grilla

ryba

  • 2 płaty pstrąga łososiowego

marynata

Sposób przygotowania:

Pstrąg łososiowy Eli z grilla

przygotowanie marynaty

Pstrąg łososiowy Eli z grilla
Opłukany i osuszony papierowym ręcznikiem koperek pokroić.

Koperek opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić.

przygotowanie marynaty cd

Pstrąg łososiowy Eli z grilla
Ze sparzonej cytryny wycisnąć sok i zetrzeć skórkę.

Cytrynę sparzyć, wycisnąć sok i otrzeć skórkę.

przygotowanie marynaty cd

Pstrąg łososiowy Eli z grilla
Do oleju dodać przyprawę do ryb i miód...

Do miseczki wlać olej, dodać miód i przyprawę do ryb.

przygotowanie marynaty cd

Pstrąg łososiowy Eli z grilla
Do miseczki dodać sok i skórkę z cytryny i koperek.

Dodać pokrojony koperek , sok i skórkę z cytryny. Do marynaty dodać sól, pieprz do smaku i wymieszać.

przygotowanie ryby

Pstrąg łososiowy Eli z grilla

Pstrąga opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na porcje.

przygotowanie ryby cd

Pstrąg łososiowy Eli z grilla

Pstrąga włożyć do pojemnika, zalać marynatą i delikatnie wymieszać. Pojemnik z rybą włożyć do lodówki na całą noc.

przygotowanie ryby cd

Pstrąg łososiowy Eli z grilla

Rybę wyjąć z lodówki na 30 minut przed grillowaniem. Wyłożyć rybę na tackę do grillowania i piec na rozgrzanym grillu przez chwilę z każdej strony. Smacznego!