Sposób przygotowania:
Pstrąg łososiowy Eli z grillaprzygotowanie marynaty
Koperek opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić.
przygotowanie marynaty cd
Cytrynę sparzyć, wycisnąć sok i otrzeć skórkę.
przygotowanie marynaty cd
Do miseczki wlać olej, dodać miód i przyprawę do ryb.
przygotowanie marynaty cd
Dodać pokrojony koperek , sok i skórkę z cytryny. Do marynaty dodać sól, pieprz do smaku i wymieszać.
przygotowanie ryby
Pstrąga opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na porcje.
przygotowanie ryby cd
Pstrąga włożyć do pojemnika, zalać marynatą i delikatnie wymieszać. Pojemnik z rybą włożyć do lodówki na całą noc.
przygotowanie ryby cd
Rybę wyjąć z lodówki na 30 minut przed grillowaniem. Wyłożyć rybę na tackę do grillowania i piec na rozgrzanym grillu przez chwilę z każdej strony. Smacznego!