Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Grillowania karkówka wg Koper

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszne, soczyste i aromatyczne grillowane mięsko

Grillowania karkówka wg Koper Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Grillowania karkówka wg Koper

 

  • 1,5 kg karkówki wieprzowej
  • Fix – soczysta karkówka z pieca
  • 4 łyżki ketchupu
  • 2 łyżki musztardy sarepskiej
  • 2 łyżki musztardy miodowej
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oleju
  • 2 łyżeczki przyprawy do grilla
  • ½ szklanki piwa

 

Sposób przygotowania:

Grillowania karkówka wg Koper
Mieszamy obie musztardy, z ketchupem i olejem. Dodajemy fix i przyprawę do grilla oraz obrany i posiekany czosnek. Całość dokładnie mieszamy. Powstałą marynatą nacieramy karkówkę pokrojoną na plastry. Odstawiamy do zamarynowania na co najmniej 2 godziny, a najlepiej na całą noc. Grillujemy z obu stron, skrapiając piwem, do momentu aż mięso ładnie się zarumieni. Podajemy z grillowanymi warzywami.
Grillowania karkówka wg Koper
Zaczynamy od przygotowania marynaty i zamarynowania mięsa
Grillowania karkówka wg Koper
Karkówkę grillujemy na specjalnej tacce lub bezpośrednio na kratce grilla