Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Karkówka po myśliwsku z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Nie masz pomysłu na niedzielny obiad, szukasz prostego , pysznego przepisu, oto przepis dla Ciebie. Mięciutkie mięso z karkówki w aromatycznym sosie z pieczarkami.

Karkówka po myśliwsku z pieczarkami

Składniki:

Karkówka po myśliwsku z pieczarkami

 

  • 1 kg karkówki wieprzowej
  • 5 szt. cebuli
  • 1 kg pieczarek
  • 2 sosy myśliwskie w proszku
  • 1 zupa cebulowa w proszku
  • Olej do smażenia
  • Przyprawa do gulaszu
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

Karkówka po myśliwsku z pieczarkami

I

Karkówka po myśliwsku z pieczarkami
Przygotowanie karkówki wieprzowej, mięsa doprawiamy, i pieczemy.

1. Mięso myję, osuszam, doprawiam przyprawą do gulaszu oraz solą, układam w woreczku do pieczenia. Woreczek z mięsem przekładam na blaszkę i piekę w rozgrzanym piekarniku 50 minut w 180°C. Mięso po upieczeniu kroję w plastry i przekładam do naczynia.

II

Karkówka po myśliwsku z pieczarkami
Przygotowanie sosu grzybowo myśliwskiego.

2. Cebule obieram, kroję w piórka, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebul dodaję pieczarki pokrojone w plasterki. Grzyby doprawiam pieprzem oraz solą.
3. Sosy myśliwskie oraz zupę cebulową mieszam z jedną szklanką wody, następnie wlewam do grzybów, chwilkę gotuję.

III

4. Sos z grzybami wykładam na mięso.
5. Danie gotowe.
6. Smacznego.