pioge7

pioge7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 604]

Grillowany filet

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

potrawa zaciągnięta z zeszytu prababci

Grillowany filet

Składniki:

Grillowany filet

 

  • papryka chili
  • tymianek suszony
  • 2 filety
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • kminek w proszku
  • brązowy cukier
  • tacka paclan

Sposób przygotowania:

Grillowany filet
Wymieszać paprykę chili, brązowy cukier, tymianek, sól i oliwę. Filety opłukać, osuszyć i posmarować po obu stronach marynatą i oliwą. Marynować przez ok. 15 minut pod przykryciem. Tak powstałe filety ułożyć na tacce. Grillować, przez ok. 5-6 minut.