Sposób przygotowania:
Grillowana karkówka w glazurze
Mięso podzielić na kawałki, delikatnie rozbić, umyć i osuszyć. Następnie mięso natrzeć oliwą i przyprawami, włożyć do miski okryć ściereczką i włożyć do lodówki na 2 godziny. W między czasie przygotować glazurę.
Czosnek obrać, drobno posiekać i utrzeć z solą i grubo mielonym pieprzem. Wymieszać z musztardą francuską, dżemem oraz z natką pietruszki.
Mięso wyjąć z marynaty ułożyć na grillu i upiec po 8 minut z każdej strony.
Gdy mięsko będzie prawie gotowe posmarować glazurą za pomocą pędzelka i piec jeszcze kilka minut.
Po upieczeniu mięso rozłożyć na talerze i polać pozostałą glazurą.
Podawać z grillowanymi warzywami i ulubioną surówką.
Czosnek obrać, drobno posiekać i utrzeć z solą i grubo mielonym pieprzem. Wymieszać z musztardą francuską, dżemem oraz z natką pietruszki.
Mięso wyjąć z marynaty ułożyć na grillu i upiec po 8 minut z każdej strony.
Gdy mięsko będzie prawie gotowe posmarować glazurą za pomocą pędzelka i piec jeszcze kilka minut.
Po upieczeniu mięso rozłożyć na talerze i polać pozostałą glazurą.
Podawać z grillowanymi warzywami i ulubioną surówką.