ewaeu

ewaeu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 293]

Grillowany indyk z fenkułem - kolacja dla dwojga

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kolacja we dwoje, z lampką białego wina i tak przygotowanym indykiem z fenkułem na długo zostanie w pamięci.

Grillowany indyk z fenkułem - kolacja dla dwojga

Składniki:

Grillowany indyk z fenkułem - kolacja dla dwojga

 

 

Sposób przygotowania:

Grillowany indyk z fenkułem - kolacja dla dwojga

ETAP 1:

Sznycle umyć , osuszyć i lekko rozbić. Posmarować olejem wymieszanym z czubricą. Oprószyć solą.

Pozostawić w lodówce na ok 30 min. Rozgrzać patelnię grillową i usmażyć mięso.

ETAP 2:

Fenkuł pokroić na ok centymetrowe plastry.

Nie odcinać piętki, żeby się nie rozleciał. Posolić.

Na patelni rozgrzać olej z masłem i miodem.

Smażyć plastry fenkuły, aż będą lekko brązowe.

Dodać wino i dusić jeszcze chwilę.

Podawać ciepłe na ciepłym sznyclu z indyka. Doskonałym dodatkiem będzie lampka białego wina.

Smacznego.


Tagi:

mięso danie