Sposób przygotowania:
Burger chili and cheese
Kotlety: Mięso zmielić dwukrotnie w maszynce do mielenia mięsa , dodać jajko oraz po około 1/2 łyżeczki soli i pieprzu.
Wyrobić masę mięsną do połączenia się składników. Z mięsa uformować 4 okrągłe burgery które następnie spłaszczyć lekko ręką. Kotlety grillować lub piec na rumiano z obu stron.
Pozostałe składniki: Bułki hamburgerowe przekroić na pół , podpiec w piekarniku lub podsmażyć na suchej patelni. Papryczki jalapeño odsączyć z zalewy , pokroić w plastry.
Górne części bułki smarować majonezem lub sosem czosnkowym, położyć po liściu sałaty oraz po dwa plastry pomidora.
Na spody bułek ułożyć po kotlecie wołowym , plastrze sera cheddar, cebuli po 2 plastry ogórka kiszonego oraz 4-5 plasterków papryczki jalapeño, polać ketchupem, złożyć burgera.
Wyrobić masę mięsną do połączenia się składników. Z mięsa uformować 4 okrągłe burgery które następnie spłaszczyć lekko ręką. Kotlety grillować lub piec na rumiano z obu stron.
Pozostałe składniki: Bułki hamburgerowe przekroić na pół , podpiec w piekarniku lub podsmażyć na suchej patelni. Papryczki jalapeño odsączyć z zalewy , pokroić w plastry.
Górne części bułki smarować majonezem lub sosem czosnkowym, położyć po liściu sałaty oraz po dwa plastry pomidora.
Na spody bułek ułożyć po kotlecie wołowym , plastrze sera cheddar, cebuli po 2 plastry ogórka kiszonego oraz 4-5 plasterków papryczki jalapeño, polać ketchupem, złożyć burgera.