Sposób przygotowania:
Grillowany filet z indyka na rajskiej wyspie
1. Filet z indyka dokładnie myjemy, przekrawamy na 4 części i przyprawiamy solą, pieprzem i pietruszką. Wstawiamy do nagrzanego na 170'C piekarnika na 10 min lub pieczemy na grillu np.elektronicznym przez około 5 min. 2. Ser pleśniowy (o okrągłym kształcie ) grillujemy tak samo jak filet z indyka do momentu, aż ser zacznie się topić. 3. Buraka kroimy na okrągłe plastry i pieczemy z odrobiną soli na patelni z kroplą oliwy z oliwek.Przygotowanie dipu orzechowego : Orzechy obieramy z łupinek,1 zostawiamy do dekoracji , a resztę miksujemy na drobny proszek, dodajemy łyżeczkę miodu i 1 łyżkę jogurtu naturalnego. Wszystko razem mieszamy na gładką masę. Na talerzu rozkładamy plasterki buraczków ( około 3 szt ) , na to ser pleśniowy, filet z indyka i ozdabiamy bazylią/miętą i orzechem. Dip rozlewamy na talerzu.