Ania321

Ania321

Złoty Ekspert
[Przepisów: 704]

Dorsz grillowany w folii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Prosta w przygotowaniu i smaczna ryba upieczona na grillu w folii aluminiowej. Poza sezonem można ją przygotować w piekarniku.

Dorsz grillowany w folii Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Dorsz grillowany w folii

 

Sposób przygotowania:

Dorsz grillowany w folii
Rybę dokładnie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Dzielimy na dwie części.

Nacieramy rybę oliwą z oliwek, pieprzem cytrynowym oraz przyprawą do ryb. Wstawiamy na godzinę do lodówki.

Następnie skrapiamy rybę sokiem z cytryny i zawijamy w folię aluminiową.

Pieczemy na grillu przez około 15 minut. 
Dorsz grillowany w folii
Nacieramy rybę oliwą, pieprzem cytrynowym i przyprawą do ryb.
Dorsz grillowany w folii
Następnie skrapiamy rybę sokiem z cytryny i zawijamy w folię aluminiową.
Dorsz grillowany w folii
Pieczemy na grillu przez około 15 minut.