Sposób przygotowania:
Żytnie burgery z grillowanym indykiem
Sznycle z indyka lekko rozbijamy, oprószamy przyprawą do indyka, słodką papryką oraz solą, wstawiamy na godzinę do lodówki.
Patelnię smarujemy olejem, rozgrzewamy i układamy sznycle z indyka, grillujemy z obydwu stron. Sałatę i pomidora myjemy, ogórka obieramy, kroimy w plasterki.
Chlebki rozcinamy na pół, układamy liści sałaty oraz plastry ogórka, polewamy ketchupem. Układamy grillowane sznycle, polewamy sosem arabskim, układamy plastry pomidora i przykrywamy wierzchnią częścią chlebków.
Patelnię smarujemy olejem, rozgrzewamy i układamy sznycle z indyka, grillujemy z obydwu stron. Sałatę i pomidora myjemy, ogórka obieramy, kroimy w plasterki.
Chlebki rozcinamy na pół, układamy liści sałaty oraz plastry ogórka, polewamy ketchupem. Układamy grillowane sznycle, polewamy sosem arabskim, układamy plastry pomidora i przykrywamy wierzchnią częścią chlebków.
SylaUla