motyl87

motyl87

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 177]

Grillowany indyk z ziemniakami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczna potrawa, idealna do zrobienia w sezonie grillowania

Grillowany indyk z ziemniakami

Składniki:

Grillowany indyk z ziemniakami

 

 

Sposób przygotowania:

Grillowany indyk z ziemniakami
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w plasterki. Mięso pokroić w grubsze plastry, opruszyć solą i pieprzem, polać olejem, posypać przyprawą do grilla, następnie odstawić na pół godziny. Ziemniaki i mięso ułożyć na rozgrzanym ruszcie, grillować 30 minut. Mięso i ziemniaki przewracać co jakiś czas. Po upieczeniu można mięso skropić sokiem z cytryny i posypać świeżym rozmarynem.