pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Grillowany karczek marynowany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

karkówka grillowana w occie winnym i sosie sojowym

Grillowany karczek marynowany Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Grillowany karczek marynowany

 

  • karczek 40 dag,
  • ocet winny 1 łyżka,
  • sos sojowy 2 łyżki,
  • sól do smaku,
  • pieprz ziołowy,
  • majeranek 2 szczypty,
  • oliwa 1 łyżka

 

Sposób przygotowania:

Grillowany karczek marynowany
Plastry karczka nacieramy solą oraz pieprzem ziołowym. Zalewamy octem winnym oraz sosem sojowym i marynujemy całą noc w lodówce. Następnego dnia plastry karkówki smażymy na rozgrzanej oliwie z oliwek, na patelni grillowej. Gdy mięso zacznie uzyskiwać kolor ciemnobrązowy posypujemy je majerankiem. Smacznego.
Grillowany karczek marynowany
Marynowane kawałki mięso smażymy na rozgrzanej patelni grillowej
Grillowany karczek marynowany
Pod koniec smażenia posypujemy majerankiem i gotowe

Tagi:

sosy