Sposób przygotowania:
Grillowany karczek z warzywami
Składniki marynaty wymieszać w dużej misce. Osuszone plastry karczku przełożyć do marynaty, wymieszać i odstawić na kilka godzin, a najlepiej na całą noc do lodówki. Następnie mięso wyjąć z marynaty i grillować z obu stron na rozgrzanej patelni grillowej lub ruszcie. Warzywa umyć, seler, cebulę i czosnek obrać ze skórki, z papryki usunąć gniazda nasienne. Cukinię pokroić w grube półplasterki, paprykę i seler w grube słupki.Na drugiej, zwykłej patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę pokrojoną w piórka i podsmażyć. Dodać seler i przez chwilę smażyć, następnie dodać paprykę, a po chwili cukinię. Dodać rozgnieciony czosnek, wymieszać i smażyć mieszając, aż warzywa zmiękną. Połączyć zawartość obu patelni, doprawić do smaku przyprawami i przez chwilę razem smażyć, aby smaki się połączyły, ale pilnując, żeby warzywa pozostały jędrne.