Sposób przygotowania:
Grillowany łosoś na puree brokułowym z fasolką
PRZYGOTOWANIE: 500 g świeżego filetu z łososia doprawiamy pieprzem i przyprawą do ryb oraz odrobiną soku z cytryny. Opcjonalnie możemy włożyć na moment do lodówki, aby smaki się przegryzły. Opakowanie mrożonych brokułów HORTEX wrzucamy do lekko osolonego wrzątku. Gotujemy przez ok 8 min, po czym odcedzamy, wrzucamy do blendera wraz z 3 łyżkami masła i ząbkiem przeciśniętego przez praskę czosnku - miksujemy. Łososia wrzucamy na grillową patelnię skórą do dołu i smażymy w zależności od grubości ok 3-4min. Następnie obracamy na 2 stronę i grillujemy jeszcze przez następne 3-4 min. Na osobną patelnię wkładamy ok. 2 łyżki masła klarowanego i podsmażamy plaster cebuli, pocięty w drobną kostkę. Na to wrzucamy mrożoną fasolkę szparagową HORTEX i całość smażymy aż całkowicie się rozmrozi i zacznie delikatnie brązowieć. Łososia układamy na brokułowym puree, posypujemy świeżymi kiełkami brokuła i serwujemy z podsmażoną fasolką szparagową. Smacznego!