nasturella

nasturella

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 236]

Grillowany łosoś w słodkiej papryce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Bardzo delikatny w smaku,szybki w przygotowaniu.

Grillowany łosoś w słodkiej papryce Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Grillowany łosoś w słodkiej papryce

 

Sposób przygotowania:

Grillowany łosoś w słodkiej papryce
Łososia myjemy i suszymy. Nie ma potrzenby usuwania skóry. Po grillowamiu skórka delikatnie odejdzie. Skrapiamy sokiem z połówki cytryny. Posypujemy świeżo zmielonym pieprzem oraz słodką papryką. Łososia grillujemy na grillu elektrycznym bądź patelni grillowej. Jeśli używamy patelni - rozprowadzamy łyżkę oleju. Grillujemy 4 minuty - tak, aby łosoś nie był surowy, a "mokry" w sodku.
Grillowany łosoś w słodkiej papryce
Łososia myjemy i skrapiamy sokiem z cytryny
Grillowany łosoś w słodkiej papryce
Posypujemy świeżo zmielonym pieprzem (najlepiej kolorowy)
Grillowany łosoś w słodkiej papryce
Następnie posypujemy mieloną słodką papryką