Sposób przygotowania:
Grillowany łosoś z salsą paprykową
Papryki myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w drobną kostkę. Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry i kroimy w kostkę, Czosnek obieramy i kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy 1-2 łyżki oliwy, dodajemy pomidory, chwilkę podsmażamy o dodajemy paprykę oraz czosnek. Dusimy około 15 minut pod przykryciem aż do miękkości papryki. Doprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką i tymiankiem. Składniki marynaty łączymy ze sobą. Przygotowaną marynatą nacieramy filety łososia i odstawiamy na kwadrans. Następnie grillujemy je na dobrze rozgrzanej patelni grillowej. Należy uważać, żeby nie spalić filetów. Na talerz wykładamy porcję salsy, a na nią układamy łososia i podajemy. Życzę smacznego :)