Cukiereczek13

Cukiereczek13

Złoty Ekspert
[Przepisów: 651]

Grillowany łosoś z salsą paprykową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Wspaniałe połączenie łososia i papryki daje niezapomniany smak

Grillowany łosoś z salsą paprykową Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Grillowany łosoś z salsą paprykową

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Grillowany łosoś z salsą paprykową
Papryki myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w drobną kostkę. Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry i kroimy w kostkę, Czosnek obieramy i kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy 1-2 łyżki oliwy, dodajemy pomidory, chwilkę podsmażamy o dodajemy paprykę oraz czosnek. Dusimy około 15 minut pod przykryciem aż do miękkości papryki. Doprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką i tymiankiem. Składniki marynaty łączymy ze sobą. Przygotowaną marynatą nacieramy filety łososia i odstawiamy na kwadrans. Następnie grillujemy je na dobrze rozgrzanej patelni grillowej. Należy uważać, żeby nie spalić filetów. Na talerz wykładamy porcję salsy, a na nią układamy łososia i podajemy. Życzę smacznego :)
Grillowany łosoś z salsą paprykową
Papryki myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w drobną kostkę.
Grillowany łosoś z salsą paprykową
Przygotowaną marynatą nacieramy filety łososia i odstawiamy na kwadrans.
Grillowany łosoś z salsą paprykową
Na patelni rozgrzewamy 1-2 łyżki oliwy, dodajemy pomidory, chwilkę podsmażamy o dodajemy paprykę oraz czosnek.
Grillowany łosoś z salsą paprykową
Filety grillujemy na rozgrzanej patelni grillowej.