Sposób przygotowania:
Grillowany pstrąg
Wypatroszonego pstrąga dokładnie myjemy wodą. Odczekujemy jakiś czas, aby pstrąg dokładnie obciekł z wody. "Otwieramy pstrąga" wzdłuż rozcięcia, powstałego podczas patroszenia. Wkładamy tam zioła, czyli natkę pietruszki i szczypiorek według uznania, następnie 2 plasterki cytryny i 2 łyżeczki masła. Posypujemy od środka przyprawą do grilla, a także solą i pieprzem według uznania. Pstrąga w całości kładziemy na folii aluminiowej i posypujemy całość przyprawą do grilla, solą i pieprzem. Owijamy folią i kładziemy na rozżarzony grill. Grillujemy około 40 minut. Warto jednak przed podaniem delikatnie otworzyć folię i sprawdzić czy pstrąg jest upieczony. Smacznego!
darmiona
Klaud922
Tak. Oczywiście, że można.