Sposób przygotowania:
Grillowany schab z duszonymi maślakami
MIĘSO: Kotlety opłukać, dokładnie osuszyć, posmarować olejem, oprószyć solą, pieprzem, ostrą papryką, majerankiem, tymiankiem i czosnkiem. Odstawić w chłodne miejsce do zamarynowania (ja przygotowałam je dzień wcześniej). Następnie (kiedy maślaki są już gotowe) na patelni grillowej usmażyć z obu stron do miękkości. GRZYBY: Maślaki oczyścić, z łebków zdjąć skórkę, pokroić je na kawałki. Cebulę i czosnek obrać, posiekać. W rondelku rozgrzać olej, zeszklić cebulę i czosnek, dodać masło, a kiedy się rozpuści wrzucić maślaki. Dusić do odparowania płynu co najmniej kilkanaście minut. Doprawić do smaku solą, pieprzem, sosem sojowym i roztartymi ziołami. Danie podawać z ugotowanymi ziemniakami, posypanymi natką pietruszki.