Sposób przygotowania:
Grilowany filet z kurczaka z sosem serowym
Robimy marynatę:
Oliwę, przeciśnięty czosnek, paprykę ostrą, zioła prowansalskie. Umyty i pokrojony filet wkładamy do marynaty, szczlnie zakrywamy folią spożywczą. Odstawiamyna co lodówki.
Przygotowujemy sos:
Do garnka wlewamy szklankę bulionu, dodajemy serki, rozpuszczamy powoli. Dodajemy mozarellę, jeżeli sos wyszedł za gęsty dodajemy trochę wody. Na koniec zaprawiamy śmietaną.
Kurczaka grillujemy, mojemu starczyło 5 minut w grillu elektrycznym. Całość podawać z sałatką i np. kluskami czy frytkami.
Oliwę, przeciśnięty czosnek, paprykę ostrą, zioła prowansalskie. Umyty i pokrojony filet wkładamy do marynaty, szczlnie zakrywamy folią spożywczą. Odstawiamyna co lodówki.
Przygotowujemy sos:
Do garnka wlewamy szklankę bulionu, dodajemy serki, rozpuszczamy powoli. Dodajemy mozarellę, jeżeli sos wyszedł za gęsty dodajemy trochę wody. Na koniec zaprawiamy śmietaną.
Kurczaka grillujemy, mojemu starczyło 5 minut w grillu elektrycznym. Całość podawać z sałatką i np. kluskami czy frytkami.