Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Groch z kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Ugotowany groch z podsmażoną kiełbasą i cebulą, z dodatkiem masła.

Groch z kiełbasą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Groch z kiełbasą

 

Sposób przygotowania:

Groch z kiełbasą
Groch przesypać do garnka, zalać szklanką wody. Dodać do niego trochę soli i ugotować do miękkości. W końcowej fazie gotowania uważać, żeby się nie przypalił. Kiełbasę pokroić w kostkę, zrumienić na oleju. Dodać do niej pokrojoną w kostkę cebulę. Smażyć, aż cebula się zeszkli, lekko posolić. Do kiełbasy z cebulą dodać ugotowany groch, przyprawy i zioła. Wymieszać, chwilkę podsmażać. Patelnię zdjąć z ognia, dodać masło. Mieszać powoli, aż masło się roztopi. Podawać np. z pieczywem.
Groch z kiełbasą
Przesypany do garnka i zalany szklanką wody groch.
Groch z kiełbasą
Pokrojona w kostkę kiełbasa rumieniona na oleju.
Groch z kiełbasą
Pokrojona w kostkę cebula dodana do zrumienionej kiełbasy.
Groch z kiełbasą
Masło dodane do podsmażonego z kiełbasą i cebulą grochu.