Lukrecja_27

Lukrecja_27

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 121]

Grochówa na wędzonce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna i sycąca zupa grochowa na wędzonce

Grochówa na wędzonce Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Grochówa na wędzonce

 

  • 2 szklanki grochu łuskanego,
  • około 3 litry wody,
  • 4 żeberka wędzone
  • makaron ( dowolny)
  • sól i pieprz
  • majeranek

Sposób przygotowania:

Grochówa na wędzonce
Groch zalewamy wodą i gotujemy około 30 minut. Dodajemy żeberka i gotujemy aż groch będzie miękki rozpadający się. Doprawiamy solą i pieprzem. Żeberka wyjmujemy, obieramy z nich mięso i wrzucamy do grochówki. Doprawiamy majerankiem chwilkę jeszcze gotujemy. Makaron gotujemy jak w przepisie. Zupę podajemy z makaronem.
Grochówa na wędzonce
sycąca zupa grochowa z makaronem na wędzonce
Grochówa na wędzonce
sycąca zupa grochowa z makaronem na wędzonce

Tagi:

makaron groch