Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Grochówka na wędzonce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna, treściwa i bardzo pożywna zupa ugotowana na wędzonych żeberkach, z dodatkiem podsmażonej kiełbasy.

Grochówka na wędzonce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Grochówka na wędzonce

 

Sposób przygotowania:

Grochówka na wędzonce
Gotujemy wywar z żeberek z dodatkiem ziela angielskiego, liści laurowych oraz soli przez około 20 minut.

Groch dokładnie płuczemy i dodajemy do wywaru razem z obraną cebulą. Gotujemy 60 minut, a następnie wyjmujemy żeberka z cebulą z wywaru, a wrzucamy pokrojone w kostkę warzywa: ziemniaki, pietruszkę i marchewkę. Gotujemy przez około 20 minut.

Drugą cebulę kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzany olej i podsmażamy, aż się zeszkli. Kiełbasę kroimy w ćwierćplasterki, dodajemy do cebuli i podsmażamy kilka minut.

Dodajemy kiełbasę z cebulą do zupy. Wrzucamy również przyprawy i gotujemy 10 minut.

Podajemy zupę z żeberkami pokrojonymi na kawałki.
Grochówka na wędzonce
Gotujemy wywar z żeberek z dodatkiem ziela angielskiego, liści laurowych oraz soli przez około 20 minut.
Grochówka na wędzonce
Groch dokładnie płuczemy i dodajemy do wywaru razem z obraną cebulą.
Grochówka na wędzonce
Warzywa obieramy, kroimy w kostkę i wrzucamy do wywaru.
Grochówka na wędzonce
Kiełbasę kroimy w ćwierćplasterki, dodajemy do cebuli i podsmażamy kilka minut.