Sposób przygotowania:
Grochóweczka jak sie patrzy
Groch zalać wodą. Dodać do niego wędzonkę i obrane warzywa. Przyprawić wegetą, odrobiną pieprzu i majerankiem. Gotować do miękkości jarzyn. Wyjąć warzywa i wrzucić obrane ziemniaki. Obraną cebulkę drobniutko kroimy w kosteczkę i podsmażamy na maśle. Kiedy ziemniaki są już miękkie zetrzeć na tarce jarzyny i wrzucić do zupy. Doprawić jeszcze majerankiem i gotowe.
Nie trzeba niczym zagęszczać bo groch i ziemniaki zrobią to za Ciebie.
Wygotowaną wędzonkę można pokroić w kosteczkę, podsmażyć i dodać do zupy lub pokroić na kanapki.
Nie trzeba niczym zagęszczać bo groch i ziemniaki zrobią to za Ciebie.
Wygotowaną wędzonkę można pokroić w kosteczkę, podsmażyć i dodać do zupy lub pokroić na kanapki.