Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Groszek marynowany 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Groszek można dodawać do zup.

Groszek marynowany 2

Składniki:

Groszek marynowany 2

 

  • 1 kg zielonego groszku
  • łyżka soli
  • łyżka octu 10%
  • 1 litr wody

Sposób przygotowania:

Groszek marynowany 2
Groszek wyłuskać, wrzucić na gotującą, osoloną wodę. Obgotować przez około 5 minut. Przecedzić, przelać zimną wodą i wkładać do wyparzonych, małych słoiczków typu twist. Litr wody zagotować dodać sól, a na końcu ocet. Gorącą zalewą zalać groszek w słoiczkach a następnie dokładnie zakręcić. Groszek pasteryzować 1 godzinę. Groszek wykorzystywać do przyrządzania różnych sałatek.

Tagi:

groszek