eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Groszek ptysiowy Eli

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Groszek ptysiowy własnoręcznie upieczony.. Może nie jest taki równy i okrąglutki jak ten ze sklepu,ale mam satysfakcję że zrobiłam go sama.

Groszek ptysiowy Eli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Groszek ptysiowy Eli

 

Sposób przygotowania:

Groszek ptysiowy Eli
Do garnka wlać wodę,dodać margarynę i zagotować. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać przez sitko. Do wrzątku wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i energicznie mieszać,aż cała mąka połączy się z wodą i margaryną. jeszcze chwilę trzymać ciasto na małym ogniu,cały czas mieszając. Ciasto przestudzić,co jakiś czas zamieszać. Do przestudzonego ciasta dodawać po jednym jajku i dalej mieszać aż każde jajko się wchłonie do ciasta. Blachy wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto nakładać do szprycki do kremów i wyciskać na blachę małe punkciki. Blachy włożyć do piekarnika nagrzanego do170 stopni C i piec około 20 minut. Groszek ptysiowy to wspaniały dodatek do zup kremowych. Smacznego!
Groszek ptysiowy Eli
Przygotować wodę,mąkę pszenną i margarynę.
Groszek ptysiowy Eli
Do garnka wlać wodę,dodać margarynę,zagotować. wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i energicznie mieszać,aż cała mąka połączy się z wodą i margaryną.
Groszek ptysiowy Eli
Do przestudzonego ciasta dodawać po jednym jajku i dalej mieszać aż każde jajko się wchłonie do ciasta.
Groszek ptysiowy Eli
Ciasto nakładać do szprycki do kremów i wyciskać na blachę małe punkciki.

Tagi:

groszek