Sposób przygotowania:
Groszek ptysiowy 8
Do rondelka wlać wodę, dodać masło i zagotować. Zmniejszyć ogień. Do mieszanki wsypać mąkę i bardzo energicznie wymieszać, aby nie było grudek , uważać także aby nie przypalić ciasta. Mieszać około 2 minut. Zdjąć z ognia i najlepiej przełożyć do innego garnka aby ciasto szybciej przestygło. Gdy ciasto będzie letnie wbić do niego jedno jajo i dokładnie wymieszać. Kolejne wbić dopiero gdy to pierwsze zostanie dokładnie wchłonięte przez ciasto. Piekarnik nagrzać do 200 st. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i szprycą lub rękawem (łyżeczką też można) nakładać małe porcje ciasta w większych odstępach bo podczas pieczenia urośnie. Piec 10-12 minut w nagrzanym piekarniku.
przejs
Wisz może, jak długo można go przechowywać i w jaki sposób najlepiej?
monikaT83
przejs
Daj znać jakie będą efekty :)
monikaT83