mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Groszek w strączkach w pikantnym sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybki sposób na zdrową przekąskę z groszku.

Groszek w strączkach w pikantnym sosie

Składniki:

Groszek w strączkach w pikantnym sosie

 

  • 300g groszku w strączkach
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 łyżeczki musztardy
  • 2 łyżki octu
  • 1 łyżka posiekanej cebuli
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki

Sposób przygotowania:

Groszek w strączkach w pikantnym sosie
Strączki groszku przebrać, oczyścić, umyć, osączyć. W garnku zagotować 500ml wody, osolić, wrzucić groszek, gotować 5minut, odcedzić. W miseczce wymieszać ocet, musztardę i szczyptę soli. Dodać olej, wymieszać. Wrzucić cebulę i natkę, przyprawić pieprzem, wymieszać. Groszek dodać do sosu, wymieszać i odstawić na 30minut. Przed podaniem przemieszać i podawać.

Tagi:

groszek