Sposób przygotowania:
Pasta z zielonego groszku i ciecierzycy
Groszek gotujemy w osolonym wrzątku z łyżeczką cukru. Odsączamy i przelewamy lodowatą wodą.
W dzbanku kielichowym miksera umieszczamy sezam z oliwą. Miksujemy do gładkiej konsystencji. Dodajemy groszek, ciecierzyce razem z zalewą, sok z cytryny, ząbek czosnku oraz przyprawy. Miksujemy na gładko. Doprawiamy do smaku.
Serwujemy schłodzony z warzywami pokrojonymi w słupki (jako dip) lub z pieczywem.
W dzbanku kielichowym miksera umieszczamy sezam z oliwą. Miksujemy do gładkiej konsystencji. Dodajemy groszek, ciecierzyce razem z zalewą, sok z cytryny, ząbek czosnku oraz przyprawy. Miksujemy na gładko. Doprawiamy do smaku.
Serwujemy schłodzony z warzywami pokrojonymi w słupki (jako dip) lub z pieczywem.