Sposób przygotowania:
Zupa z podrobami i zielonym groszkiem
► Żołądki drobiowe oczyścić z tłuszczu i błonek. Serduszka naciąć wzdłuż do połowy, oczyścić ze skrzepów krwi, żył i zbędnego tłuszczu. Wpierw przez 5 minut pogotować żołądki, zebrać pianę i wywar wylać. Ponownie lekko podgrzać wodę w garnku, włożyć żołądki i serduszka i zagotować, zebrać pianę (nie będzie jej dużo). Do gotującego się wywaru włożyć marchewkę, pietruszkę, seler, por i przyprawić przyprawą (jarzynką).
►Zupę pzykryć i gotować na małym ogniu do miekkości serc i żołądków. Pod koniec dodać makaron i gotować jeszcze przez około 8 minut. Teraz dodać groszek, osobno wymieszać jogurt z goracym wywarem, wlać do zupy i zagotować. Na koniec do zupy domieszać koperek.
►Zupę pzykryć i gotować na małym ogniu do miekkości serc i żołądków. Pod koniec dodać makaron i gotować jeszcze przez około 8 minut. Teraz dodać groszek, osobno wymieszać jogurt z goracym wywarem, wlać do zupy i zagotować. Na koniec do zupy domieszać koperek.