Sposób przygotowania:
Zupa dyniowa z zielonym groszkiem
Marchew myjemy i obieramy ze skórki, kroimy w talarki. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę.
Pokrojone składniki wkładamy do garnka z masłem i przesmażamy przez kilka minut. Wlewamy bulion i dodajemy listki laurowe i ziele angielskie, gotujemy.
W międzyczasie myjemy dynię i obieramy, kroimy w dużą kostkę i dokładamy do garnka. Obieramy ziemniaki i myjemy, kroimy w kostkę i wkładamy do gotującej się zupy.
Pod koniec gotowania dodajemy mrożony groszek i gotujemy razem przez około 10 minut. Gotową zupę przelewamy na talerze i podajemy.
Pokrojone składniki wkładamy do garnka z masłem i przesmażamy przez kilka minut. Wlewamy bulion i dodajemy listki laurowe i ziele angielskie, gotujemy.
W międzyczasie myjemy dynię i obieramy, kroimy w dużą kostkę i dokładamy do garnka. Obieramy ziemniaki i myjemy, kroimy w kostkę i wkładamy do gotującej się zupy.
Pod koniec gotowania dodajemy mrożony groszek i gotujemy razem przez około 10 minut. Gotową zupę przelewamy na talerze i podajemy.
mocsłodkości
lukrowanepierniczki