Sposób przygotowania:
Zupa wiosenna a`la Igraszki Losu
Na maśle podsmażamy pokrojoną w piórka cebulę. Dodajemy pokrojoną w plasterki (lub zapałki ) marchewkę i pietruszkę oraz pokrojone w kostkę ziemniaki.
Przesmażamy całość około 5 minut. Po tym czasie warzywa zalewamy wywarem i gotujemy 5 minut.
Po 5 minutach dodajemy zielony groszek i przekrojoną na pół fasolkę szparagową – gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem około 20 minut.
Do zupy dodajemy posiekane zioła tj. koperek, natkę i szczypiorek i doprawiamy ją do smaku solą, i pieprzem – gotujemy jeszcze 1 minutę i serwujemy, smacznego ; )
Przesmażamy całość około 5 minut. Po tym czasie warzywa zalewamy wywarem i gotujemy 5 minut.
Po 5 minutach dodajemy zielony groszek i przekrojoną na pół fasolkę szparagową – gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem około 20 minut.
Do zupy dodajemy posiekane zioła tj. koperek, natkę i szczypiorek i doprawiamy ją do smaku solą, i pieprzem – gotujemy jeszcze 1 minutę i serwujemy, smacznego ; )