kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Groszek zielony z jajami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Groszek ugotować, zaprawić masłem, mąką i mlekiem, wsypać posiekany koper, dodać trochę cukru.

Groszek zielony z jajami

Składniki:

Groszek zielony z jajami

 

  • groszek konserwowy 60 dag
  • masło 1 łyżka
  • mąka 1 łyżka
  • mleko 1/2 szkl
  • jaj 5 szt
  • tłuszcz 2 łyżki
  • koper
  • cukier

Sposób przygotowania:

Groszek zielony z jajami
Groszek ugotować, zaprawić masłem, mąką i mlekiem, wsypać posiekany koper, dodać trochę cukru. Ułożyć starannie na półmisku, obłożyć gorącymi ziemniakami puree. Przed podaniem kłaść na każdą porcję sadzone jajo (wycięte szklanką lub smażone na specjalnej patelni).