Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Groszkowo- jajeczne waflowe skorupki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybka i chrupiąca przekąska

Groszkowo- jajeczne waflowe skorupki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Groszkowo- jajeczne waflowe skorupki

 

  • 8 sztuk wafli vafini
  • 3 duże łyżki mini groszku z puszki
  • 2,5 jajka
  • 5 dag sera żółtego
  • 1 łyżka majonezu
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Groszkowo- jajeczne waflowe skorupki
Jajka gotujemy na twardo, przelewamy zimną wodą, obieramy ze skorupek, kroimy w kosteczkę, Ser żółty kroimy w cienkie paski, dodajemy do jajek wraz z odsączonym z zalewy groszkiem. Dodajemy majonez, dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wkładamy na 15-20 minut do lodówki, a następnie sałatką nadziewamy waflowe skorupki. Posypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem. Podajemy do jedzenia najlepiej od razu po przygotowaniu.
Groszkowo- jajeczne waflowe skorupki
Jajka gotujemy na twardo, przelewamy zimną wodą, obieramy ze skorupek, kroimy w kosteczkę, Ser żółty kroimy w cienkie paski, dodajemy do jajek
Groszkowo- jajeczne waflowe skorupki
Dodajemy majonez, dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.