monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Gruboziarnista pasta z kabanosa z oliwkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Czasem mam ochotę na "coś" innego do kanapek i tak oto powołałam do życia taką pastę . Kabanos smakowicie uzupełnia się z oliwkami, zapraszam:)

Gruboziarnista pasta z kabanosa z oliwkami

Składniki:

Gruboziarnista pasta z kabanosa z oliwkami

 

  • 150 g kabanosów drobiowo-wieprzowych
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 120 g sera żółtego w kawałku
  • 4 łyżki zielonych oliwek
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 2 łyżki majonezu
  • 3 łyżki śmietany kremówki
  • Sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Gruboziarnista pasta z kabanosa z oliwkami

ETAP 1:

Gruboziarnista pasta z kabanosa z oliwkami
w blenderze zmiksować kabanosy na grubo

Kawałki kabanosa przełożyć do pojemnika blendera z ostrzami. Zblendować, ale nie za drobno. Wędlina może być wielkości połówek grochu. Przełoży do miski.

ETAP 2:

Gruboziarnista pasta z kabanosa z oliwkami
jajka i ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach

Jajka zetrzeć na tarce o małych oczkach. Ser również. Dodać do miski.

ETAP 3:

Gruboziarnista pasta z kabanosa z oliwkami
oliwki i szczypiorek drobno pokroić i połączyć z pastą

Oliwki odsączyć, drobniutko posiekać. Szczypiorek również pokroić. Dodać do miski, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać.

Dodać majonez i śmietanę. Wymieszać. Odstawić do lodówki na godzinę.

Smacznego.


Tagi:

pasty dodatki