Sposób przygotowania:
Pasta z kiełbasy i jajek do pieczywa
Jajka ugotować na twardo, obrane zmielić w maszynce do mięsa na drobnym sitku.
Kiełbasę drobiową wiejską obrać z flaka, zmielić w maszynce do mięsa do zmielonych jajek na drobnym sitku.
Pieczarki obrane zetrzeć na tarce grubsze oczka, masło na patelni roztopić, zeszklić cebulę pokrojoną, dodać pieczarki i podsmażać do odparowania płynu co jakiś czas mieszając.
Wystudzone pieczarki dodać do jajek z kiełbasą, dodać pieprz mielony, paprykę słodką, posiekany szczypiorek z koperkiem, majonez, wszystko dobrze wymieszać, do smaku dodać soli lub kucharka, schować do lodówki na 2 godziny.
Kiełbasę drobiową wiejską obrać z flaka, zmielić w maszynce do mięsa do zmielonych jajek na drobnym sitku.
Pieczarki obrane zetrzeć na tarce grubsze oczka, masło na patelni roztopić, zeszklić cebulę pokrojoną, dodać pieczarki i podsmażać do odparowania płynu co jakiś czas mieszając.
Wystudzone pieczarki dodać do jajek z kiełbasą, dodać pieprz mielony, paprykę słodką, posiekany szczypiorek z koperkiem, majonez, wszystko dobrze wymieszać, do smaku dodać soli lub kucharka, schować do lodówki na 2 godziny.