ziutula

ziutula

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1019]

Pasta z kiełbasy i jajek do pieczywa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pasta z kiełbasy i jajek jest smacznym dodatkiem do smarowania pieczywa, dobra jakościowo kiełbasa nada paście wybornego smaku.

Pasta z kiełbasy i jajek do pieczywa Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Pasta z kiełbasy i jajek do pieczywa

 

  • jajka ugotowane na twardo 10 sztuk,
  • kiełbasa drobiowa wiejska 70 dag (3 długie sztuki),
  • masło 15 dag,
  • cebula 1 sztuka,
  • pieczarki 6 sztuk większe,
  • szczypiorek, koperek 1 pęczek,
  • majonez 7 łyżek,
  • pieprz mielony - ile potrzeba,
  • sól - ile potrzeba

Sposób przygotowania:

Pasta z kiełbasy i jajek do pieczywa
Jajka ugotować na twardo, obrane zmielić w maszynce do mięsa na drobnym sitku.

Kiełbasę drobiową wiejską obrać z flaka, zmielić w maszynce do mięsa do zmielonych jajek na drobnym sitku.

Pieczarki obrane zetrzeć na tarce grubsze oczka, masło na patelni roztopić, zeszklić cebulę pokrojoną, dodać pieczarki i podsmażać do odparowania płynu co jakiś czas mieszając.

Wystudzone pieczarki dodać do jajek z kiełbasą, dodać pieprz mielony, paprykę słodką, posiekany szczypiorek z koperkiem, majonez, wszystko dobrze wymieszać, do smaku dodać soli lub kucharka, schować do lodówki na 2 godziny.
Pasta z kiełbasy i jajek do pieczywa
Mozna dodać do kiełbasy i jajek paprykę marynowaną, czosnek, ogórek kiszony lub konserwowy.
Pasta z kiełbasy i jajek do pieczywa
Kiełbasa i jajka powinny być zmielone na drobnym sitku.
Pasta z kiełbasy i jajek do pieczywa
Pieczarki można również blenderem zmiksować.
Pasta z kiełbasy i jajek do pieczywa
Zamiast masła można dodać margarynę, ale masło jest lepsze.
Pasta z kiełbasy i jajek do pieczywa

Tagi:

pasta