WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2153]

Szarlotka kokosowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szarlotka kokosowa to taka mini szarlotka z mąki kokosowej, z prażonymi jabłkami. Bardzo szybka do zrobienia.

Szarlotka kokosowa Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Szarlotka kokosowa

 

  • 120 g mąki kokosowej
  • 2 łyżki erytrolu
  • 2 jajka
  • 1-2 łyżki wody
  • 1,5 szklanki musu jabłkowego
  • 1 łyżka kaszy manny

Sposób przygotowania:

Szarlotka kokosowa

ETAP 1:

Połowę mąki i erytrolu wsypać do miski. Dodać jajko i zagnieść na kruszonkę. W razie potrzeby dolać trochę wody. Kruszonką wylepić blaszkę o wymiarach 12x25cm wyłożona papierem do pieczenia. Spód podpiec 15 minut w temperaturze 170 stopni. Jabłka podgrzać i wymieszać z kaszą manną. Wyłożyć na ciasto.

Z pozostałych składników zagnieść drugą część ciasta i wyłożyć na jabłka. Piec jeszcze ok. 15-20 minut w 180 stopniach. Wystudzić.

Można posypać cukrem pudrem.

Szarlotka kokosowa
Szarlotka po upieczeniu i wystudzeniu wyjęta z formy
Szarlotka kokosowa
Druga warstwa ciasta wyłożona na jabłka w formie
Szarlotka kokosowa
Jabłka prażone wymieszane z kaszą wyłożone na ciasto
Szarlotka kokosowa
Pierwsza część ciasta wyłożona do blaszki
Szarlotka kokosowa
Pierwsza część ciasta zagnieciona na kruszonkę