Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Gruszka w wędzonce :

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Szybka przystawka - raz raz i jest

Gruszka w wędzonce :

Składniki:

Gruszka w wędzonce :

 

  • 1 gruszka ( nie za bardzo dojrzała bo może się rozpaść )
  • 8 plasterków wędzonki
  • 1 łyżka oleju
  • czarny pieprz mielony

 

Sposób przygotowania:

Gruszka w wędzonce :
Gruszkę obrać , usunąć gniazdo nasienne i przekroić na 8 części. Każdy kawałek gruszki posypać pieprzem i zawinąć w plasterek wędzonki . Spiąć wykałaczką . Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć gruszkę w wędzonce na rumiano. Podawać na ciepło lub zimno.