moniczkaaa_a

moniczkaaa_a

Szef Kuchni
[Przepisów: 33]

Gruszki na zimę

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

gruszki w zalewie-kompot na zimę

Gruszki na zimę

Składniki:

Gruszki na zimę

 

  • 1 kg gruszek,
  • 3 łyżki cynamonu,
  • 750 ml wody
  • 6 łyżek cukru,

 

 

Sposób przygotowania:

Gruszki na zimę
Gruszki umyć. Obrać ze skórki wydrążyć nasionka i umyć. Następnie pokroić na mniejsze kawałeczki. Tak pokrojone owoce ułożyć w słoiczkach. Przygotować zalewę cynamonową. Wodę wlać do garnka dodać cynamon i cukier, wymieszać i zagotować. Gotową zalewą zalać gruszki. Pasteryzować ok 15-20minut . W garnku zostawić do ostudzenia.

Tagi:

gruszki owoce