ziutula

ziutula

Złoty Ekspert
[Przepisów: 841]

Gruszki pod kruszonką na kakowym cieście

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Idealne ciasto z gruszkami pod chrupiącą kruszonką na kakaowym cieście jest odpowiednie na każdą okazję.

Gruszki pod kruszonką na kakowym cieście Więcej zdjęć (9)

Składniki:

Gruszki pod kruszonką na kakowym cieście

 

  • jajka 8 sztuk "M",
  • cukier 3/4 szklanki,
  • palma 250 gram miękka,
  • mąka tortowa 2,5 szklanki,
  • proszek do [pieczenia 1,5 łyżeczki,
  • kakao 4 łyżki,
  • olejek rumowy 4 krople,
  • gruszki 8 sztuk mniejsze

 

  • kruszonka: cukier 120 gram,
  • mąka tortowa 150 gram,
  • orzechy zmielone 3/4 szklanki,
  • palma 150 gram miękka

Sposób przygotowania:

Gruszki pod kruszonką na kakowym cieście
Składniki temperatura pokojowa = jajka, cukier, miękki tłuszcz mikserem utrzeć do spienienia z 3 minuty(masa będzie grudkowata). Do masy wsypać, mąkę, proszek do pieczenia, kakao, dodać olejek rumowy i mikserem połączyć składniki na dość gęste, gładkie ciasto.

Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia. Ciasto wyłożyć do formy, wierzch łyżką wygładzić, poukładać gęsto ćwiartki gruszek bez skórki i pestek.

Z podanych składników utrzeć mikserem kruszonkę nie za grubą i posypać gruszki.

Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 55 minut, w formie ciasto wystudzić mocno. przed podaniem posypać pudrem cukrem.
Gruszki pod kruszonką na kakowym cieście
Skladniki nobtemperaturze pokojowej do przygotowania ciasta.
Gruszki pod kruszonką na kakowym cieście
Po dodaniu sypkiuch składników masa będzie gładka.
Gruszki pod kruszonką na kakowym cieście
Ciasto mieć dość gęstą konsystencję,do smarowania.
Gruszki pod kruszonką na kakowym cieście
Kruszonka powinna być na za gruba do posypania ciasta.
Gruszki pod kruszonką na kakowym cieście
Gruszki pod kruszonką na kakowym cieście
Gruszki pod kruszonką na kakowym cieście
Gruszki pod kruszonką na kakowym cieście