Sposób przygotowania:
Gruszki pod kruszonką na kakowym cieście
Składniki temperatura pokojowa = jajka, cukier, miękki tłuszcz mikserem utrzeć do spienienia z 3 minuty(masa będzie grudkowata). Do masy wsypać, mąkę, proszek do pieczenia, kakao, dodać olejek rumowy i mikserem połączyć składniki na dość gęste, gładkie ciasto.
Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia. Ciasto wyłożyć do formy, wierzch łyżką wygładzić, poukładać gęsto ćwiartki gruszek bez skórki i pestek.
Z podanych składników utrzeć mikserem kruszonkę nie za grubą i posypać gruszki.
Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 55 minut, w formie ciasto wystudzić mocno. przed podaniem posypać pudrem cukrem.
Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia. Ciasto wyłożyć do formy, wierzch łyżką wygładzić, poukładać gęsto ćwiartki gruszek bez skórki i pestek.
Z podanych składników utrzeć mikserem kruszonkę nie za grubą i posypać gruszki.
Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 55 minut, w formie ciasto wystudzić mocno. przed podaniem posypać pudrem cukrem.
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2
ziutula
dziękuję...