Sposób przygotowania:
Kasza jaglana zapiekana z jabłkami
1. Kasze płuczemy pod bieżącą wodą kilka razy, aby pozbyć się goryczki.
2. Zalewamy mlekiem i gotujemy do miękkości od czasu do czasu mieszając,aż kasza wchłonie nadmiar płynu.
3. Kaszę jaglaną przekładamy do naczynia żaroodpornego i dodajemy warstw z jabłek prażonych z dodatkiem cynamonu.
4. Na wierzch posypujemy płatkami z migdałów i pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180 stopni około 20 minut.
5. Podajemy na ciepło. Możemy dodać ulubiona konfiturę lub jogurt naturalny.
2. Zalewamy mlekiem i gotujemy do miękkości od czasu do czasu mieszając,aż kasza wchłonie nadmiar płynu.
3. Kaszę jaglaną przekładamy do naczynia żaroodpornego i dodajemy warstw z jabłek prażonych z dodatkiem cynamonu.
4. Na wierzch posypujemy płatkami z migdałów i pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180 stopni około 20 minut.
5. Podajemy na ciepło. Możemy dodać ulubiona konfiturę lub jogurt naturalny.
Czekoladka 2