edyta337

edyta337

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 231]

Kasza jaglana zapiekana z jabłkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kasza jaglana zapiekana z prażonymi jabłkami z dodatkiem cynamonu i płatków z migdałów. Zdrowy i pożywny deser na podawany na ciepło.

Kasza jaglana zapiekana z jabłkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kasza jaglana zapiekana z jabłkami

 

Sposób przygotowania:

Kasza jaglana zapiekana z jabłkami
1. Kasze płuczemy pod bieżącą wodą kilka razy, aby pozbyć się goryczki.

2. Zalewamy mlekiem i gotujemy do miękkości od czasu do czasu mieszając,aż kasza wchłonie nadmiar płynu.

3. Kaszę jaglaną przekładamy do naczynia żaroodpornego i dodajemy warstw z jabłek prażonych z dodatkiem cynamonu.

4. Na wierzch posypujemy płatkami z migdałów i pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180 stopni około 20 minut.

5. Podajemy na ciepło. Możemy dodać ulubiona konfiturę lub jogurt naturalny.
Kasza jaglana zapiekana z jabłkami
Kaszę jaglaną płuczemy kilkukrotnie pod wodą i przekładamy do garczka
Kasza jaglana zapiekana z jabłkami
Kasze jaglaną zalewamy dwoma szklankami mleka
Kasza jaglana zapiekana z jabłkami
Ugotowaną kaszę jaglaną przekładamy do naczynia żaroodpornego i dodajemy warstwę prażonych jabłek i cynamonu
Kasza jaglana zapiekana z jabłkami
Na wierzch posypujemy płatkami z migdałów i pieczemy w nagrzanym piekarniku