Sposób przygotowania:
Wytrawne bułeczki na śniadanieI
1. Mąkę, sól, cukier wsypuję do miski, dodaję drożdże rozpuszczone w wodzie, wlewam olej i wyrabiam ciasto. Następnie ciasto wykładam na blat oprószony mąką i rozwałkowuje ciasto w prostokąt 30 cm x 40 cm.
2. Musztardę mieszam z ketchupem, smaruję ciasto po całej powierzchni.
II
3. Następnie posypuję prażoną cebulką i startymi na tarce ogórkami konserwowymi.
4. Kiełbaski kroję w plasterki i rozkładam na ogórkach.
III
5. Ciasto kroję pionowo w 5 cm paski i posypuję serem żółtym startym na tarce o dużych oczkach.
9. Paski ciasta zwijam w rulony i układam w tortownicy. Odstawiam na dwadzieścia minut do wyrośnięcia. Następnie piekę w rozgrzanym piekarniku 20 minut w 180°C.
IV
6. Gotowe.
7. Smacznego.