aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

Gruszki pod pieprzynką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszny deser z gruszkami...

Gruszki pod pieprzynką

Składniki:

Gruszki pod pieprzynką

 

  • 5 gruszek (klopsy)
  • 6 łyżkek cukru
  • 1/2 słoiczka dżemu
  • 100 ml kremówki
  • 0,5 l wody

Sposób przygotowania:

Gruszki pod pieprzynką
Przygotowyjemy słodki syrop : gotujemy wodę wraz z cukrem. Następnie gruszki obieramy, kroimy w ćwiartki i wycinamy gniazda nasienne. Następnie wkładamy owoce do przygotowanego syropu. Kolejno Gruszki wyjmujemy i miejsca po wydrażonych nasionach wypełniany dżemem. Kremówkę ubijamy na sztywną pianę i dekorujemy nią gruszki, przykrywając je.

Tagi:

gruszki