blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Gruszki w occie z cynamonem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Szybkie i smaczne na każdą kieszeń.

 Gruszki w occie z cynamonem

Składniki:

Gruszki w occie z cynamonem

 

 

Sposób przygotowania:

Gruszki w occie z cynamonem
Gruszki obrać, większe pokroić w ćwiartki, wydrążyć gniazda nasienne. Cukier zalać octem oraz dwoma szklankami wody, dodać goździki i cynamon, zagotować. Zalewę ostudzić i zalać nią ułożone w garnku gruszki. Odstawić na cały dzień. Na drugi dzień zlać syrop i zagotować. Gruszki wyłożyć do słoików, zalać ostudzonym syropem, zakręcić słoiki, pasteryzować 20-25 min.