Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Gruszki w zalewie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

bardzo smaczne gruszki w zalewie

Gruszki w zalewie Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Gruszki w zalewie

 

  • 1 kg gruszek
  • 6 gozdzików
  • 6 łyżek cukru
  • 1 l wody
  • 6 śliwek

Sposób przygotowania:

Gruszki w zalewie
Wodę zagotować.Gruszki przemyć i obrać ze skórki.Pokroić na kawałki.Śliwki przemyć i opkroić na pół.Do każdego słoika włożyć gruszki ,goździki a na wierzch kawałki śliwek.Wsypać dwie łyżki cukru.Zagotowaną wodę wlać do słoików.Dokładnie zakręcić.Wekować ok 5 min.
Gruszki w zalewie
Przyszykować słoiki i do każdego włozyć kawałki gruszek.
Gruszki w zalewie
Do gruszek na wierzch ułożyć kawałki śliwek i zasypac cukrem.