paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

gruszkowo- makowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

pyszne połączanie smaków połaskocze wasze podniebienia

gruszkowo- makowe

Składniki:

gruszkowo- makowe

 

Sposób przygotowania:

gruszkowo- makowe
Gruszki odsączamy z syropu i oprószamy odrobiną mąki ziemniaczanej. Margarynę łączymy z cukrem na jednolitą, puszysta masę. Następnie do masy powoli dodajemy po jednym jajku mąkę i proszek ciągle mieszając. Kolejno dodajemy mak i kilka kropel olejku. Ciasto dokładnie mieszamy. Do przygotowane j blachy wylewamy połowę ciasta, kładziemy na niego gruszki, i zalewamy reszta ciasta. Pieczemy 50 min w 190C

Tagi:

jajko jajka mak