lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Gruszkowy ucieraniec

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Placek ucierany z gruszkami

Gruszkowy ucieraniec

Składniki:

Gruszkowy ucieraniec

 

Sposób przygotowania:

Gruszkowy ucieraniec
Gruszki obierz,usuń gniazda nasienne i cienko je pokrój.Dwie mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia.Jaja utrzyj z cukrem,cukrem waniliowym i olejem.Po trochu wsypuj dwie mąki i dalej jednostronnie ucieraj ciasto.Gdy ciasto będzie miało gładką konsystencję wsyp do niego połowę gruszek.Wysmaruj formę do pieczenia masłem i wylej na nią ciasto.Na wierzch ułóż drugą połowę owoców.Piecz ciasto do zrumienienia w temperaturze 160 stopni.