iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Gryczana łamana z pesto

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Smaczne szybkie danie z kaszy krakowskiej gryczanej łamanej do tego pesto z pietruszki z odrobiną parmezanu .

Gryczana łamana  z pesto

Składniki:

Gryczana łamana z pesto

 

 

Sposób przygotowania:

Gryczana łamana z pesto
Robimy pesto pietruszkowe. Natkę myjemy osuszamy i siekamy dość grubo - jeszcze będzie rozdrabniana. Czosnek ok 2 ząbki obieramy i blendujemy dodajemy orzeszki i tez je blendujemy dolewamy oliwy i dodajemy pokrojoną natkę pietruszki. Wszystko blendujemy , doprawiamy solą do smaku. Na koniec dodajemy starty parmezan.Kaszę gryczana łamana gotujemy według przepisu na opakowaniu. ' Po ugotowaniu odstawiamy. Pasto dodajemy do ciepłej kaszy i wszystko razem mieszamy. Danie gotowe.