Mega łasuch

Mega łasuch

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 20]

Kasza gryczana z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kasza gryczana z pieczarkami, cebulą, marchewką, pietruszką i selerem zapiekana wraz z serem w piekarniku.

Kasza gryczana z pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kasza gryczana z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Kasza gryczana z pieczarkami
Kaszę gryczaną gotuję na sypko. Z marchwi, pietruszki i selera gotuję bulion. Ugotowane warzywa kroję w słupki i dodaję do kaszy. Pieczarki kroję i podsmażam na patelni. Na drugiej patelni podsmażam pokrojoną cebulę. Do kaszy dodaję podsmażone pieczarki, pokrojoną i podsmażoną cebulę, masło. Na koniec dodaję starty ser, sól i pieprz. Wszystkie składniki dokładnie mieszam. Wyrównuję górną warstwę i wstawiam naczynie do piekarnika nagrzanego do 190C na 9 minut.
Kasza gryczana z pieczarkami
Ugotowane warzywa kroję i dodaję do kaszy.
Kasza gryczana z pieczarkami
Cebulę obieram i kroję, po czym podsmażam.
Kasza gryczana z pieczarkami
Ser ścieram i dodaję do naczynia z kaszą.
Kasza gryczana z pieczarkami
Wyrównuję kaszę w naczyniu i wstawiam do nagrzanego piekarnika.