ami91

ami91

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 273]

Gryczane kotlety z fetą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Jedzone z sosem, pokrojone do salatki i jako przekąska za dnia.

Gryczane kotlety z fetą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Gryczane kotlety z fetą

 

Sposób przygotowania:

Gryczane kotlety z fetą
Kaszę gryczaną gotuję bez dodatku soli. Po ostudzeniu jej, dodaję pokruszony ser feta, jajko i posiekaną drobno cebulę. Można ją zeszklić wcześniej na maśle, ale nie jest to konieczne. Przyprawiam porządnie pieprzem i sprawdzam czy trzeba dodać sól bo ser jest słony. Dodaję troche bułki tartej i mieszam wszystko. Obtaczam je w bulce tartej jeszcze i smażę na zloty kolor. Podałam z sosem pomidorowym
Gryczane kotlety z fetą
Kaszę wystudziłam i wymieszałam z serem
Gryczane kotlety z fetą
Dodałam jajko i przyprawy a potem dobrze wymieszalam
Gryczane kotlety z fetą
Obtoczyłam w bulce tartej i smażyłam na rozgrzanym oleju