Sposób przygotowania:
Grzane pomarańczowe piwo
Do rondelka wsypujemy ciemny cukier, lekko podgrzewamy, wlewamy sok pomarańczowy i mocno podgrzewamy ale nie do wrzenia, dolewamy likier pomarańczowy. Jeśli nie mamy ciemnego cukru, na dno rondelka wsypujemy zwykły cukier i palimy na malutkim gazie na karmel-:) Reszta jak powyżej.
Kufel odwracamy do góry nogami-:) moczymy w białku i zanurzamy w cukrze na talerzyku-:) Niech chwilkę odczeka.
Do kufla wsypujemy przyprawy. Piwo zagrzewamy w kuchence mikrofalowej lub w rondelku na dużym ogniu, żeby nie wywietrzały bąbelki. Na dno kufla z przyprawami wlewamy gorący sok z likierem, mieszamy, dolewamy piwo i wrzucamy po cząstce limonki. Świetne i rozgrzewające na jesienne słoty i długie zimowe wieczory przy kominku-:)
Kufel odwracamy do góry nogami-:) moczymy w białku i zanurzamy w cukrze na talerzyku-:) Niech chwilkę odczeka.
Do kufla wsypujemy przyprawy. Piwo zagrzewamy w kuchence mikrofalowej lub w rondelku na dużym ogniu, żeby nie wywietrzały bąbelki. Na dno kufla z przyprawami wlewamy gorący sok z likierem, mieszamy, dolewamy piwo i wrzucamy po cząstce limonki. Świetne i rozgrzewające na jesienne słoty i długie zimowe wieczory przy kominku-:)